UE, solicitată să boicoteze JO din China din cauza situaţiei din Myanmar

Grupurile de centru-dreapta şi cele liberale din Parlamentul European cer Uniunii Europene să boicoteze Jocurile Olimpice din China, din 2008, pentru a determina Beijingul să-şi exercite influenţa asupra regimului din Myanmar, determinându-l să pună capăt represiunilor din această ţară.

1 afișare
Imaginea articolului UE, solicitată să boicoteze JO din China din cauza situaţiei din Myanmar

UE, solicitată să boicoteze JO din China din cauza situaţiei din Myanmar

Potrivit publicaţiei electronice EUObserver, vicepreşedintele Parlamentului European, Edward McMillan-Scott, sprijinit de grupul PPE-DE şi grupul liberal ALDE, va cere oficial preşedinţiei portugheze a Uniunii Europene şi premierului britanic Gordon Brown să ia atitudine.

"Parlamentul European consideră că Beijingul este cheia. China este mânuitorul de marionete al Myanmarului", a declarat McMillan-Scott.

"Olimpiada este singura cale de a obliga China să acţioneze. Lumea civilizată ar trebui să analizeze serios posibilitatea izolării Chinei prin intermediul Olimpiadei de la Beijing, pentru a transmite astfel un mesaj clar că astfel de încălcări ale drepturilor omului sunt inacceptabile", a adăugat el.

Această sugestie intervine pe reprimării de către junta militară din Myaanmar a protestelor de stradă din această ţară, care solicită democratizarea statului şi respectarea drepturilor omului.

Evenimentele de la Rangoon au fost condamnate de comunitatea internaţională, care încearcă să exercite presiuni asupra Chinei, pentru a o determina să adopte o atitudine critică faţă de regimul militar din Myanmar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici