UE va sancţiona persoane şi entităţi din Iran din cauza abuzurilor asupra drepturilor omului

Miniştrii de Externe din statele Uniunii Europene au decis, luni, sancţionarea unor persoane şi entităţi din Iran din cauza abuzurilor împotriva drepturilor omului, afirmă oficiali europeni citaţi de publicaţia Süddeutsche Zeitung.

219 afișări
Imaginea articolului UE va sancţiona persoane şi entităţi din Iran din cauza abuzurilor asupra drepturilor omului

Sursa foto: Profimedia

Conform oficialilor citaţi, vor fi sancţionaţi 20 de responsabili iranieni şi o organizaţie.

Germania a cerut luni Uniunii Europene să aplice noi sancţiuni împotriva Iranului din cauza execuţiilor aplicate în cazul unor participanţi la protestele masive din ultimele luni. "Prin noul set de sancţiuni, îi vizăm în special pe cei responsabili de execuţii, de violenţele împotriva oamenilor nevinovaţi. Este vorba în special de Gardienii Revoluţiei, dar şi de cei care încearcă să intimideze oamenii şi să îi pedepsească", a declarat Annalena Baerbock, ministrul german de Externe.

Autorităţile iraniene au executat două persoane implicate în protestele violente izbucnite ca reacţie la moartea unei tinere kurde, Mahsa Amini, în custodia Poliţiei moravurilor, care verifică respectarea cu stricteţe a codului vestimentar islamic. Manifestaţiile s-au extins pe fondul situaţiei sociale din Iran şi a nemulţumirii faţă de regimul islamist de la Teheran. Iranul acuză că protestele sunt alimentate de Occident, pe fondul disensiunilor referitoare la reactivarea Acordului atomic din 2015. Conform unor cifre neconfirmate, peste 450 de protestatari au fost ucişi în confruntări cu forţele de ordine, dar şi 60 de agenţi de poliţie. Peste 18.000 de protestatari au fost reţinuţi.

În plus, Uniunea Europeană pregăteşte noi sancţiuni împotriva Iranului ca urmare a livrării de echipamente militare Rusiei.dsa da d a da

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici