Uganda trimite mai multe trupe pentru a-i urmări pe atacatorii care au ucis cel puţin 37 de elevi

Preşedintele Ugandei Yoweri Museveni a ordonat duminică trimiterea mai multor trupe în vestul ţării, unde atacatori ai unei grupări care are legături cu Statul Islamic au ucis cel puţin 37 de elevi de liceu, transmite Reuters.

1143 afișări
Imaginea articolului Uganda trimite mai multe trupe pentru a-i urmări pe atacatorii care au ucis cel puţin 37 de elevi

Sursa foto: Mediafax Foto

Membri ai grupării rebele Forţele Democratice Aliate i-au ucis pe elevi vineri seara la o şcoală din Mpondwe, în apropiere de graniţa cu Republica Democrată Congo.

Armata şi poliţia au anunţat că atacatorii au răpit, de asemenea, şase elevi şi au fugit spre Parcul Naţional Virunga, de cealaltă parte a graniţei.

Museveni a declarat că mai mulţi soldaţi s-au alăturat urmăririi în zonă, care include Muntele Rwenzori, de unde ADF şi-a lansat insurgenţa împotriva lui Museveni în anii 1990.

„Trimitem acum mai multe trupe în zona de la sud de Muntele Rwenzori. Acţiunea lor, acţiunea disperată, laşă şi teroristă nu îi va salva. Aducem noi forţe pe partea ugandeză, în timp ce continuăm vânătoarea pe partea congoleză”, a declarat preşedintele.

Museveni a spus că guvernul va investiga, de asemenea, dacă au existat lacune care au permis ca atacul să aibă loc.

Sâmbătă, televiziunea privată NTV Uganda a declarat că numărul morţilor se ridică la 41, în timp ce ziarul de stat New Vision a spus că este vorba despre 42.

ADF a fost în mare parte înfrântă de armata ugandeză, dar unii membrii au fugit în estul Congo, de unde au atacat obiective civile şi militare din Congo şi Uganda.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici