,,Ultima scrisoare a lui Navalnîi către lume”: Detalii din viaţa lui Alexei Navalnîi vor fi publicate într-o biografie în acest an

  • Alexei Navalnîi, principalul opozant rus al lui Vladimir Putin, care a murit în închisoare în luna februarie, a finalizat o autobiografie care va fi publicată în cursul acestui an.
  • Memoriile vor fi lansate în luna octombrie, în mai multe limbi, potrivit unui anunţ făcut de soţia sa, Iulia Navalnaia.
  • Autobiografia se va intitula ,,Patriot”.
1224 afișări
Imaginea articolului ,,Ultima scrisoare a lui Navalnîi către lume”: Detalii din viaţa lui Alexei Navalnîi vor fi publicate într-o biografie în acest an

Omagii aduse de susţinătorii lui Navalnîi. Sursa foto: Mediafax Foto

O carte de memorii a politicianului rus Alexei Navalnîi, care a murit în închisoare în luna februarie a acestui an, va fi publicată în luna octombrie, potrivit unui anunţ din partea editurii Penguin Random House (PRH).

Văduva sa, Iulia Navalnaia, a colaborat cu editorii pentru ca memoriile disidentului rus să fie publicate. Ea a descris cartea drept ,,un testament nu doar pentru viaţa lui Alexei, ci şi pentru angajamentul său de neclintit în lupta împotriva dictaturii - o luptă pentru care a dat totul, inclusiv viaţa sa". Ea speră că cititorii ,,vor ajunge să îl cunoască pe omul pe care [ea] l-a iubit profund - un om de o profundă integritate şi de un curaj de neclintit", notează The Guardian.

Patriot este singura carte de memorii a lui Navalnîi şi acoperă de la primii ani de viaţă până la căsătorie, cariera politică şi activismul său. Cartea ,,exprimă convingerea totală a lui Navalnîi că schimbarea nu poate fi combătută şi că va veni", potrivit Vintage, divizia PRH care publică Patriot în Marea Britanie.

Alfred A Knopf, cel care va lansa cartea, a declarat că politicianul a început să scrie aceste memorii în anul 2020, după momentul otrăvirii sale cu novicioc. Cartea va conţine, de asemenea, şi o ,,corespondenţă inedită din închisoare", care constituie ,,ultima scrisoare a lui Navalnîi către lume", potrivit Sky News.

Într-o postare pe platforma X, Iulia Navalnaia, soţia disidentului decedat, a confirmat existenţa textului şi faptul că acesta va putea fi citit de publicul larg.

,,Nu este deloc aşa cum mi-am imaginat că Alexei îşi va scrie biografia. Mă gândeam că vom fi la 80 de ani şi că el va sta la computerul său lângă fereastra deschisă şi va scrie la maşină. (..) Dar nu voi strica totul. O veţi citi cu toţii în curând", a scris ea.

Biografia lui Alexei Navalnîi va fi publicată pe 22 octombrie şi, potrivit unui anunţ postat pe Instagram de către soţia lui, va fi dispoibilă în mai multe limbi, ,,cu siguranţă şi în rusă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici