Un apropiat al lui Putin, Mihail Lesin, a murit în urma unor lovituri puternice în cap. "Nu excludem nicio ipoteză"

Un fost apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, Mihail Lesin, găsit decedat în noiembrie într-o cameră de hotel, la Washington, a murit în urma unor lovituri puternice la nivelul capului - şi nu de infarct, cum scria presa rusă atunci -, au anunţat joi oficiali americani, relatează CNN.

3807 afișări
Imaginea articolului Un apropiat al lui Putin, Mihail Lesin, a murit în urma unor lovituri puternice în cap. "Nu excludem nicio ipoteză"

Un apropiat al lui Putin, Mihail Lesin, a murit în urma unor lovituri puternice în cap. "Nu excludem nicio ipoteză"

Lesin, mort la vârsta de 57 de ani, prezenta răni la nivelul gâtului, trunchiului, braţelor şi picioarelor, potrivit Biroului legistului din Washington.

Ancheta continuă, a declarat pentru The Washington Post (WP) Dustin Sternbeck, un purtător de cuvânt al Departamentului Poliţiei D.C..

Însă el a refuzat să confirme că anunţul legistului înseamnă că a fost comisă o crimă.

"Nu putem exclude nicio ipoteză în acest stadiu", a adăugat Sternbeck.

Postul Russia Today (RT), care cita membri ai familiei, anunţa la începutul lui noiembrie că Lesin a decedat în urma unei crize cardiace. RT cita agenţia rusă Tass, potrivit căreia poliţia nu a găsit indicii cu privire la un eventual act criminal, însă a fost lansată o anchetă oficială cu privire la această moarte.

Lesin, ministru al presei în perioada 1999-2004, a fost acuzat de cenzurarea presei independente ruse. El a devenit şeful holdingului Gazprom-Media în 2013, dar a demisionat anul următor, invocând motive legate de familie.

El este creditat ca fiind cel care a creat Russia Today, un post de ştiri în limba engleză, controlat de Guvernul rus.

Senatorul republican Robin Wicker din Mississippi a solicitat, în 2014, o anchetă împotriva lui Lesin, suspectat de spălare de bani şi corupţie.

Lesin ar fi adunat active în valoare de milioane de dolari atât în Europa, cât şi în Statele Unite, în timp ce lucra pentru Guvernul rus, inclusiv 28 de milioane de dolari în domeniul imobiliar, la Los Angeles.

"Faptul că un funcţionar public rus a adunat fondurile considerabile necesare în vederea dobândirii şi menţinerii acestor active în Europa şi Statele Unite ridică întrebări serioase", sublinia Wicker.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici