Un atac cu rachete ghidate din Liban spre Israel / Benjamin Netanyahu a avertizat că Beirutul va fi transformat „în Gaza” dacă Hezbollah va începe un război total

Un atac cu rachete ghidate din Liban a ucis joi un fermier în vârstă de 60 de ani în nordul Israelului, a anunţat radioul public israelian Kan, iar premierul Benjamin Netanyahu a avertizat că Beirutul va fi transformat „în Gaza” dacă Hezbollah va începe un război total, relatează Reuters.

1349 afișări
Imaginea articolului Un atac cu rachete ghidate din Liban spre Israel  / Benjamin Netanyahu a avertizat că Beirutul va fi transformat „în Gaza” dacă Hezbollah va începe un război total

Armata israeliană a declarat că luptătorii libanezi Hezbollah, susţinuţi de Iran, au comis atacul antitanc. Hezbollah a precizat ulterior, într-o declaraţie, că unul dintre cele 11 atacuri pe care le-a comis joi a vizat o cazarmă israeliană din Matat, un sat învecinat cu graniţa libaneză.

Serviciul de ambulanţă israelian Magen David Adom a declarat că a pronunţat decesul bărbatului la Fassuta, la aproximativ 3 km de Matat, despre care armata israeliană a raportat că a fost atacată cu rachete. Elicopterele, tancurile şi artileria israeliene au ripostat împotriva sursei de foc de peste graniţă.

„Dacă Hezbollah alege să pornească un război total, atunci va transforma cu mâna sa Beirut şi sudul Libanului, nu departe de aici, în Gaza şi Khan Younis”, a declarat Netanyahu în timp ce vizita trupele din apropierea graniţei.

Nu a fost clar dacă Netanyahu vorbea cu soldaţii când civilul a fost ucis sau dacă se afla în apropierea locului unde a lovit racheta. Purtătorul de cuvânt nu a răspuns solicitării de comentarii a Reuters.

Hezbollah a anunţat joi numeroase atacuri din Liban în nordul Israelului, despre care a spus că au fost în sprijinul palestinienilor din Gaza.

Gruparea militantă palestiniană Hamas a efectuat un atac pe 7 octombrie asupra Israelului, ceea ce a determinat represalii din partea Israelului în Gaza guvernată de Hamas. Iranul sprijină atât Hamas, cât şi Hezbollah.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici