Un avion al unei mari companii aeriene, care a aterizat la New York, a fost pus sub CARANTINĂ după ce 100 de pasageri s-au simţit rău

Autorităţile americane au instituit stare de carantină în cazul unui avion de pasageri care a aterizat miercuri dimineaţa la New York, după ce aproximativ 100 de pasageri s-au plâns că se simt rău, informează site-ul postului NBC.

2449 afișări
Imaginea articolului Un avion al unei mari companii aeriene, care a aterizat la New York, a fost pus sub CARANTINĂ după ce 100 de pasageri s-au simţit rău

Foto: Pixabay

Zborul Emirates 203, de la Dubai la New York, cu aproximativ 500 de pasageri la bord, a aterizat miercuri dimineaţă la Aeroportul John F. Kennedy din New York.

Trei persoane au fost transportate la spital după ce avionul a aterizat, iar alte aproximativ o sută au indicat că se simt rău, potrivit unei surse din cadrul autorităţilor, astfel că s-a decis instituirea stării de carantină.

Primăria oraşului New York a confirmat că un avion a aterizat la aeroportul JFK cu mai mulţi pasageri bolnavi, precizând că aeronava a fost pusă sub carantină. Primăria a mai indicat că aeronava a avut o escala la Mecca, unde în acest moment se înregistrează un număr ridicat de persoane bolnave de gripă.

Oficiali din cadrul Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) erau în stare de alertă încă dinainte de aterizarea avionului.

Compania aeriană Emirates a comunicat că aproximativ zece pasageri primesc îngrijiri medicale şi urmează ca în scurt timp să le fie permis celorlalţi pasageri să coboare din avion.

Surse din cadrul autorităţilor americane au declarat că între şapte şi zece persoane de la bord au fost transportate la spital.

Primăria oraşului New York a confirmat că cel puţin 19 persoane de la bordul zborului Emirates sunt bolnave, deşi alte câteva zeci au afirmat că se simt rău.

Zece din cele 19 persoane de la bordul avionului Emirates au fost spitalizate, celelalte nouă au refuzat să primească îngrijiri medicale, a declarat Raul Contreras, purtător de cuvânt al Primăriei.

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) a transmis că aproximativ 100 de persoane de la bordul avionului s-au plâns că se simt rău, cu simptome ca febră şi tuse.

Casa Albă a monitorizat situaţia, preşedintele Donald Trump fiind informat despre acest incident, a declarat Sarah Sanders, purtătoarea de cuvânt a Administraţiei prezidenţiale.

Aeronava, un aparat de tip Airbus A380, a fost parcat într-o locaţie izolată, departe de terminalele aeroportului, pentru a le permite oficialilor medicali să evalueze situaţia, au anunţat autorităţile, potrivit agenţiei Reuters.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici