Un bar folosit de Fellini în "La Dolce Vita", închis pentru că ar aparţine Mafiei

Un bar din Roma, folosit de regizorul Federico Fellini în filmul La Dolce Vita în 1960, face obiectul unei anchete a poliţiei pentru presupuse legături cu Mafia calabreză, relatează The Times.

99 afișări
Imaginea articolului Un bar folosit de Fellini în "La Dolce Vita", închis pentru că ar aparţine Mafiei

Un bar folosit de Fellini în "La Dolce Vita", închis pentru că ar aparţine Mafiei

Poliţia şi echipele de la crimă organizată au pus sechestru pe Cafe de Paris şi George's Restaurant din apropiere, precum şi pe alte localuri, locuinţe şi maşini în valoare de peste 200 de milioane de euro.

Cafe de Paris, situată pe Via Veneto din apropierea ambasadei Statelor Unite, este unul dintre cele mai cunoscute localuri de noapte din Roma, iar George's Restaurant este situat în apropiere, pe Via Marche. Raidul a făcut parte din ancheta la nivel naţional a Mafiei calabreze, cunoscută drept 'Ndrangheta.

"Operaţiunea specială a carabinierilor şi anchetatorilor în cazul crimei organizate din cadrul SCICO (Serviciul central pentru investigaţii în domeniul crimei organizate) şi anchetatorii din Garda financiară desfăşoară o amplă operaţiune în capitală vizând localurile celulelor 'Ndrangheta", potrivit Poliţiei.

Potrivit unei surse apropiate anchetatorilor, Cafe de Paris, care a fost vândută pentru suma de 250.000 de euro unui frizer calabrez în 2005, a fost de fapt cumpărată de un bărbat cunoscut pentru relaţiile cu clanul mafiot Alvaro-Palamara.

În noiembrie 2008, poliţia italiană antifraudă a declarat că barul a fost preluat de familiile mafiote ale 'Ndrangheta, care ar investi bani din traficul de droguri şi arme în centrul istoric al oraşului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici