Un cutremur cu magnitudinea de 7,5 s-a produs în largul coastei peninsulei Kamchatka

  • Un cutremur cu magnitudinea de 7,5 s-a produs, miercuri dimineaţă, în largul coastei peninsulei Kamchatka
  • Un oraş de 2.500 de locuitori este evacuat de teama unui tsunami
  • Seismologii americani spun că SUA nu va fi afectată
911 afișări
Imaginea articolului Un cutremur cu magnitudinea de 7,5 s-a produs în largul coastei peninsulei Kamchatka

Un cutremur de 7,5 grade s-a produs în largul coastei peninsulei Kamchatka

Un cutremur de 7,5 grade pe scara Richter s-a produs, miercuri dimineaţă, în largul coastei peninsulei Kamchatka. Specialiştii spun că în urma seismului nu există riscul producerii unui tsunami care să lovească statele Unite.

Cutremurul s-a produs în largul insulelor Kurile din Rusia, la o adâncime de 59 km, a declarat Institutul American de Geofizică (USGS), care a estimat iniţial magnitudinea la 7,8 grade, scrie LA Times.

În insulele Kurile, în apropierea cărora s-a produs cutremurul, autorităţile au demarat procedurile de evacuare a unui orăşel cu 2.500 de locuitori, de teama unui tsunami, scrie Russia Today.

Centrul Naţional pentru Avertizări despre Tsunami din SUA a declarat iniţial că analizează dacă seismul ar putea duce la producerea unui tsunami care să ajungă pe coasta de vest a Statelor Unite.

Ulterior, seismologii au transmis că acest cutremur nu reprezintă un pericol pentru SUA.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici