Un distrugător american a traversat strâmtorile turceşti spre Marea Neagră

  • Distrugătorul USS Laboon a traversat strâmtoarea Dardanele şi apoi strâmtoarea Bosfor spre Marea Neagră.
  • Nava americană a fost însoţită de o echipă a Gărzi de Coastă turceşti,
1341 afișări
Imaginea articolului Un distrugător american a traversat strâmtorile turceşti spre Marea Neagră

Foto: Profimedia

O navă de război americană a traversat strâmtorile turceşti spre Marea Neagră vineri, pe fondul tensiunilor dintre Ucraina şi Rusia, a informat agenţia de stat turcă Anadolu, citată de Le Figaro.
 
Distrugătorul USS Laboon a traversat strâmtoarea Dardanele şi apoi strâmtoarea Bosfor spre Marea Neagră.
 
În timpul traversării Bosforului, nava americană a fost însoţită de o echipă a Gărzi de Coastă turceşti, operaţine ce a durat aproape două ore.
 
Statele Unite renunţase la jumătatea lunii aprilie să desfăşoare două nave de război în Marea Neagră prin strâmtorile turceşti, în plină tensiune între Ucraina şi Rusia. Convenţia de la Montreux din 1936, care guvernează traficul în strâmtorile turceşti, obligă ţările care nu se învecinează cu Marea Neagră să anunţe cu 15 zile înainte despre intenţia de a intra în apele Mării Negre.
 
Actul precizează că navele de razboi ale statelor straine nu pot fi mai mari de 15.000 de tone şi nu pot sta mai mult de 21 de zile în apele Mării Negre.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici