Un fost agent FBI a pledat vinovat pentru munca în folosul unui oligarh rus aflat sub sancţiunile SUA

  • Un fost agent FBI a recunoscut că a lucrat pentru oligarhul rus Oleg Deripaska în timp ce se afla sub sancţiunile SUA
  • Charles McGonigal a pledat vinovat pentru conspiraţie în schimbul renunţării la alte acuzaţii venite din partea procurorilor
1750 afișări
Imaginea articolului Un fost agent FBI a pledat vinovat pentru munca în folosul unui oligarh rus aflat sub sancţiunile SUA

Sursa foto: MediafaxFoto

Agentul Charles McGonigal a condus divizia de contrainformaţii a FBI din New York înainte de a se pensiona în 2018. Însă, acesta ar fi primit plăţi ascunse de la Deripaska în schimbul anchetării unui om de afaceri rival şi a făcut lobby fără succes în 2019 pentru ridicarea sancţiunilor lui Deripaska.

McGonigal, în vârstă de 55 de ani, a declarat în faţa unui tribunal federal din Manhattan că a lucrat pentru Deripaska între primăvara şi toamna lui 2021 pentru a găsi informaţii negative despre Vladimir Potanin, în încercarea de a-l pune pe rivalul lui Deripaska pe lista de sancţiuni a SUA.

Fostul agent FBI a primit 17.500 de dolari pentru acea lucrare, care a fost direcţionată din Rusia prin conturi din Cipru şi New Jersey, în încercarea de a masca sursa plăţilor.

McGonigal a declarat în faţa instanţei că regretă profund acţiunile sale şi a pledat vinovat pentru conspiraţie, acuzaţie care atrage după sine o pedeapsă de maxim 5 ani de închisoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici