Un fost agent FBI dat dispărut în Iran în 2007 apare în fotografii postate de familie

Fotografii cu fostul agent FBI Robert Levinson, care a dispărut misterios de aproape şase ani în Iran, au fost publicate marţi de către soţia sa, care afirmă că acestea au fost făcute în urmă cu doi ani şi sunt ultimele semne de viaţă pe care le-a primit de la soţul său.

199 afișări
Imaginea articolului Un fost agent FBI dat dispărut în Iran în 2007 apare în fotografii postate de familie

Un fost agent FBI dat dispărut în Iran în 2007 apare în fotografii postate de familie (Imagine: Facebook)

Într-una dintre fotografii, Robert Levinson apare îmbrăcat cu un combinezon de culoare portocalie, asemănător cu cel purtat de deţinuţi la închisoarea militară americană de la Guantanamo Bay (Cuba), purtând barbă albă şi având părul zburlit. În mâini ţine o pancartă, pe care se poate citi mesajul "De ce nu puteţi să mă ajutaţi".

Aceste fotografii au fost trimise postului Radio Free Europe/Radio Liberty, după care i-au fost date Christinei Levinson, în aprilie 2011, care a decis, la vremea respectivă, să nu le difuzeze.

"Sunt simple fotografii, fără vreun indiciu pentru scopul căutării. Nu exista, deci, niciun motiv să fie difuzate, pentru că nu ajutau cu nimic", a declarat ea pentru presa americană.

"Este ultima dată când am primit informaţii despre Bob şi cred că este un moment important pentru ca să se înţeleagă ceea ce am încercat să facem pentru a înţelege ce aşteaptă aceşti oameni de la noi", a adăugat ea, precizând că este convinsă că soţul ei este în continuare în viaţă.

Fostul agent, care va împlini în curând 65 de ani, pensionat din cadrul FBI în urmă cu peste 10 ani, a fost dat dispărut, la 9 martie 2007, pe Insula Kish, în Iran, în timp ce ancheta un caz de contrabandă cu ţigări, în calitate de detectiv particular, angajat de către un "grup important".

Anul trecut, directorul FBI a promis o recompensă de un milion de dolari în schimbul oricărei informaţii ce ar conduce la localizarea acestuia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici