Un fost prim-ministru britanic contestă legitimitatea lui Boris Johnson de a conduce Guvernul interimar

Fostul prim-ministru britanic John Major, un membru influent al Partidului Conservator, consideră că Boris Johnson nu trebuie să conducă Guvernul interimar după ce a fost forţat să demisioneze şi cere accelerarea procesului pentru desemnarea noului lider al formaţiunii politice.

470 afișări
Imaginea articolului Un fost prim-ministru britanic contestă legitimitatea lui Boris Johnson de a conduce Guvernul interimar

Sir John Major a trimis o scrisoare Comitetului 1922 al Partidului Conservator în care atrage atenţia că rămânerea lui Boris Johnson la conducerea Guvernului de tranziţie "nu este o acţiune inteligentă", potrivit BBC News.

Boris Johnson "va putea lua în continuare decizii care vor afecta vieţile cetăţenilor celor patru naţiuni britanice" - Anglia, Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord, argumentează sir John Major.

Major sugerează că puterea ar trebui preluată interimar de vicepremierul în funcţie, Dominic Raab, şi cere accelerarea procesului de alegere a noului lider conservator. "Pentru binele întregii ţări, Boris Johnson nu trebuie să rămână la Downing Street niciun moment în plus după ce începe funcţionarea Guvernului de tranziţie", a insistat John Major.

Boris Johnson a anunţat, joi, că a decis să demisioneze din funcţia de prim-ministru şi de lider al Partidului Conservator, dar vrea să conducă până în toamnă Guvernul interimar şi a numit o echipă guvernamentală de tranziţie, ceea ce ar putea declanşa noi proceduri pentru înlăturarea de la putere. Mulţi politicieni din Partidul Conservator au semnalat că nu sunt de acord ca Boris Johnson să conducă Guvernul interimar, astfel că este posibil să fie lansată o procedură de înlocuire.

La rândul său, Keir Starmer, liderul Partidului Laburist (centru-stânga, opoziţie), a declarat că ar putea iniţia o moţiune de cenzură pentru a obţine demiterea imediată a premierului Boris Johnson. "Propriul partid al lui Boris Johnson a stabilit că este inadecvat pentru a fi prim-ministru. Nu au cum să îl lase să genereze probleme pentru ţară în următoarele câteva luni. Este evident că este nepotrivit pentru a fi prim-ministru", a declarat Keir Starmer.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici