Un important aliat al SUA semnează un acord uriaş cu o companie de stat din Rusia. Împreună vor construi prima centrală nucleară din Egipt

Coreea de Sud a semnat un contract de 3 trilioane de woni (2,25 miliarde de dolari) cu o companie de stat rusă din domeniul energiei nucleare pentru a furniza componente pentru prima centrală nucleară din Egipt.

40355 afișări
Imaginea articolului Un important aliat al SUA semnează un acord uriaş cu o companie de stat din Rusia. Împreună vor construi prima centrală nucleară din Egipt

Sursa foto: AP

Guvernul sud-coreean a declarat joi că acordul dintre Korea Hydro and Nuclear Power, companie de stat, şi ASE prevede ca sud-coreenii să furnizeze echipamente legate de turbine şi lucrări de construcţie pentru centrala care se construieşte la Dabaa, la aproximativ 130 de kilometri nord-vest de Cairo, pe coasta mediteraneană, informează AP.

ASE este o filială a Rosatom, un conglomerat nuclear rusesc de stat.

Un consilier de rang înalt al preşedintelui sud-coreean Yoon Suk Yeol a declarat că negocierile au fost încetinite de "variabile neaşteptate", în principal războiul Rusiei în Ucraina şi campania de sancţiuni condusă de SUA împotriva Moscovei din cauza agresiunii sale.

Choi Sang-mok, secretarul principal al lui Yoon pentru afaceri economice, a declarat că Seulul a oferit în prealabil o explicaţie Statelor Unite cu privire la planurile sale de a participa la proiectul Dabaa şi că aliaţii vor menţine o consultare strânsă pe măsură ce lucrările avansează.

Coreea de Sud a participat la campania de sancţiuni economice împotriva Rusiei, în coordonare cu administraţia Biden, punând capăt tranzacţiilor cu banca centrală şi fondurile suverane de investiţii ale Rusiei şi interzicând exporturile de materiale strategice către Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici