Un înalt oficial Hamas, Saleh Arouri, a fost ucis într-un atac israelian cu dronă în sudul Beirutului

Un înalt oficial Hamas, Saleh Arouri, a fost ucis într-un atac israelian cu dronă în sudul Beirutului.

1617 afișări
Imaginea articolului Un înalt oficial Hamas, Saleh Arouri, a fost ucis într-un atac israelian cu dronă în sudul Beirutului

Un înalt oficial Hamas, Saleh Arouri, a fost ucis într-un atac israelian cu dronă în sudul Beirutului

UPDATE Jurnaliştii britanici anunţă că Hamas a confirmat moartea şefului adjunct al biroului său politic, Saleh al-Arouri, în explozia din Beirut.

Al-Arouri era, de asemenea, cunoscut ca fiind foarte implicat în afacerile militare ale Hamas.

Explozia a fost înregistrată marţi seara într-o suburbie din sudul capitalei Libanului şi ar fi vizat un birou al Hamas.

Presa de stat libaneză susţine că explozia a fost cauzată de un atac israelian cu dronă care a vizat un birou al Hamas.

Patru persoane au fost ucise în explozie.

Ştire iniţială

O explozie a zguduit marţi seară suburbiile sudice ale capitalei libaneze.

Arouri, unul dintre fondatorii aripii militare a Hamas, a condus prezenţa grupării militante palestiniene în Cisiordania.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu ameninţase că îl va ucide chiar înainte de începerea războiului dintre Hamas şi Israel, la 7 octombrie 2023.

Oficialii israelieni au refuzat să comenteze informaţiile.

Agenţia de stat libaneză National News Agency a precizat că explozia a ucis patru persoane şi a fost realizată de o dronă israeliană.

Nu a fost clar dacă explozia a provocat victime în suburbia Beirutului, dar videoclipurile care circulă pe reţelele de socializare arată pagube serioase şi incendii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici