Un italian recunoaşte că a furat peste 1.000 de cărţi nepublicate

Un italian a recunoscut că a furat peste 1.000 de manuscrise nepublicate, multe dintre ele scrise de autori de renume, relatează BBC.

468 afișări
Imaginea articolului Un italian recunoaşte că a furat peste 1.000 de cărţi nepublicate

Un italian recunoaşte că a furat peste 1.000 de cărţi nepublicate

Filippo Bernardini a păcălit scriitorii să-i predea operele folosind identitatea unor personalităţi din industria editorială.

El s-a folosit de cunoştinţele sale din interiorul industriei, fiind angajat al gigantului editorial Simon & Schuster din Londra.

Bernardini, în vârstă de 30 de ani, a pledat vinovat la New York pentru fraudă electronică. Nu s-a constatat că manuscrisele ar fi fost difuzate pe internet şi nici nu s-a cerut vreo răscumpărare.

Condamnarea lui Bernardini, care a fost arestat de FBI în ianuarie anul trecut, pare să explice un mister care a nedumerit ani de zile lumea literară, Margaret Atwood, Ian McEwan şi Sally Rooney fiind printre romancierii vizaţi.

Procurorii au declarat că acesta a înregistrat peste 160 de domenii de internet false începând din 2016.

Agenţi, editori şi juraţi ai Premiului Booker au căzut cu toţii victime ale escrocheriilor de phishing de la adrese de e-mail cu aspect oficial uşor modificate, solicitând manuscrise ale unor lucrări ale unor autori, inclusiv ale câştigătoarei Booker Margaret Atwood.

Într-un interviu acordat publicaţiei The Bookseller în 2019, Atwood a confirmat că au existat "eforturi concertate de a fura manuscrisul" cărţii sale The Testaments înainte de a fi lansată.

"Au existat o mulţime de e-mailuri false de la oameni care încercau să fure chiar şi doar trei pagini, orice", a precizat ea.

Deşi italianul a lucrat la Simon & Schuster, nu s-a sugerat că editura ar fi vinovată şi nu a fost numită în documentele legale.

Bernardini va fi condamnat în luna aprilie. El riscă o pedeapsă maximă de 20 de ani de închisoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
literatură,
furt,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici