VIDEO  Un jucător de tenis ucrainean a lăsat racheta de tenis şi a luat puşca pentru război

Ucraineanul Serghei Stakhovsky, omul care l-a învins pe Roger Federer la Wimbledon, a lăsat racheta de tenis şi a luat la puşca, pentru a se alătura armatei ţării sale.

1606 afișări
Imaginea articolului Un jucător de tenis ucrainean a lăsat racheta de tenis şi a luat puşca pentru război

Ucraineanul, la turneul de la Bucureşti

În următoarele zile, aşa cum a anunţat într-un videoclip pentru Sky Sport News, sportivul se va transforma în soldat. S-a înrolat deja ca rezervist.

Ucraineanul Sergiy Stakhosky, fost numărul 31 mondial şi protagonistul uneia dintre cele mai mari surprize din istoria tenisului, când în 2013, în turul doi de la Wimbledon, l-a eliminat pe Roger Federer în 4 seturi.

Astăzi, fostul jucător prezent şi la Openul României de la Bucureşti, în 2015, are 36 de ani, este numărul 246, iar în tenis nu mai are multe de spus

„Desigur că voi lupta. M-am trecut în rezervă, săptămâna trecută. Nu am experienţă militară, dar am folosit arme. Niciunul dintre noi nu a crezut că se poate întâmpla aşa ceva. Niciunul dintre liderii Europei sau ai lumii nu este pregătit să ajute, să lupte în Ucraina pentru o Europă mai bună în viitor”. 

În schimb, jucătoarea Dayana Yastremska a fugit din Ucraina în Franţa cu sora ei folosind o rută prin România.: „Părinţii mei au decis să ne trimită din ţară, mamă, tată te iubim. După ce am petrecut două nopţi într-o parcare subterană, părinţii mei au decis să ne trimită cu orice preţ pe sora mea şi pe mine din Ucraina”.

Cu acest mesaj emoţionant, tenismena Dayana Yastremska a vorbit despre situaţia ei. Mesajul este însoţit de o fotografie în care este văzută îmbrăţişând-o pe sora ei mai mică. Se află deja în Franţa. „Suntem obosiţi, dar în siguranţă”, a scris tenismena pe Twitter.


Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici