Un jurnalist mexican a fost împuşcat mortal într-o maşină în Acapulco

  • Un jurnalist mexican, Nelson Matus, a fost împuşcat mortal într-o maşină, în Acapulco, oraş din statul mexican Guerrero.
  • Matus supravieţuise la două tentative de asasinat, în 2017 şi 2019.
314 afișări
Imaginea articolului Un jurnalist mexican a fost împuşcat mortal într-o maşină în Acapulco

Director al site-ului local de ştiri Lo Real de Guerrero, Matus a fost împuşcat în maşina sa, în parcarea unui magazin, a relatat ziarul mexican El Universal.

Atacul a avut loc sâmbătă după ora 15.00 în cartierul Emiliano Zapata, în nordul oraşului Acapulco, conform ziarului mexican Reforma.

Matus a supravieţuit la două tentative de asasinat în 2017 şi 2019, citând presa locală.

Moartea lui Matus survine la o săptămână după ce corpul lui Luis Martin Sanchez, jurnalist al ziarului mexican La Jornada, a fost găsit după ce a dispărut în statul Nayarit.

Biroul procurorului general al statului Guerrero nu a comentat situaţia.

În Mexic, investigarea corupţiei, a criminalităţii şi a cartelurilor de droguri se face adesea cu un risc ridicat. Anul trecut, ţara a fost cea mai mortală din lume pentru jurnalişti, potrivit Reporteri fără frontiere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici