Un lider extremist evreu, arestat în urma incendiului în care un bebeluş palestinian a ars de viu

Un lider evreu extremist, Meir Ettinger, este primul individ arestat luni, după incendiul criminal în care a ars de viu un bebeluş palestinian în Cisiordania, vineri, au anunţat luni serviciile de securitate israeliene, relatează AFP în pagina electronică.

165 afișări
Imaginea articolului Un lider extremist evreu, arestat în urma incendiului în care un bebeluş palestinian a ars de viu

Un lider extremist evreu, arestat în urma incendiului în care un bebeluş palestinian a ars de viu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Meïr Ettinger a fost arestat la Safed (în nordul Israelului), din cauza activităţilor sale în cadrul unei organizaţii evreieşti extremiste", a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Shin Beth, serviciile israeliene de securitate internă.

Ettinger, în vârstă de douăzeci şi ceva de ani, a fost arestat "pentru crime naţionaliste", a declarat purtătoarea de cuvânt pentru AFP, fără să precizeze dacă este suspectat că este implicat în mod direct în declanşarea incendiului de vineri sau dacă este vorba despre alte violenţe cu caracter rasist.

Potrivit presei israeliene, el ar fi suspectat că este liderul unei mici grupări responsabile de incendierea, pe 18 iulie, a Bisericii Înmulţirii Pâinilor şi Peştilor, pe malul Lacului Tiberiad, unul dintre cele mai importante lăcaşe creştine.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici