Un lider pro-Putin laudă intervenţia Rusiei în Ucraina: obrăznicia Occidentului nu ar fi putut trece fără consecinţe

Liderul sârbo-bosniac Milorad Dodik a justificat intervenţia militară rusă în Ucraina, criticând Occidentul şi spunând că Moscova a fost nevoită să intervină în apărarea populaţiei ruse din Donbass.

10858 afișări
Imaginea articolului Un lider pro-Putin laudă intervenţia Rusiei în Ucraina: obrăznicia Occidentului nu ar fi putut trece fără consecinţe

Un lider pro-Putin laudă intervenţia Rusiei în Ucraina: obrăznicia Occidentului nu ar fi putut trecut fără consecinţe

„De mulţi ani, Occidentul nu a reacţionat la exterminarea populaţiei ruse din Ucraina, unde în fiecare zi în Donbass au avut loc crime şi bombardamente”, a spus Dodik, într-un interviu pentru Tass, în înaintea întâlnirii pe care o va avea mâine, la Moscova, cu preşedintele Vladimir Putin.

„Occidentul a pregătit o ofensivă în Lugansk şi Doneţk cu forţele ucrainene, şi-a antrenat trupele şi a trimis un număr semnificativ de mercenari. Toate acestea au fost clare şi Rusia a fost nevoită să răspundă”, a adăugat Dodik, care este membru sârb al preşedinţiei tripartite a Bosniei şi Herţegovina.

Liderul sârbo-bosniac a reamintit atunci avertismentele lui Putin la adresa NATO, îndemnat să nu se apropie din ce în ce mai mult de graniţele ruse, avertismente care nu au fost luate în serios, afirmă acesta.

Pentru Dodik, în Europa, „Occidentul se poate comporta fără ruşine, aşa cum a procedat cu sârbii, cărora le-a impus sancţiuni. Dar, cu Rusia, discursul este diferit. La ruşi, această obrăznicie nu ar fi putut trece fără consecinţe. Rusia a trebuit să reacţioneze”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici