Un membru al Partidului Comunist chinez, bănuit de corupţie, ar fi fugit în Franţa

Autorităţile chineze au demarat o anchetă vizând un membru local al Partidului Comunist din Wenzhou (est), suspectat de corupţie, care nu s-a mai întors dintr-o călătorie efectuată în Franţa în septembrie, a anunţat sâmbătă publicaţia Ştirile din Beijing, citată de AFP.

14 afișări
Imaginea articolului Un membru al Partidului Comunist chinez, bănuit de corupţie, ar fi fugit în Franţa

Un membru al Partidului Comunist chinez, bănuit de corupţie, ar fi fugit în Franţa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ancheta încearcă să stabilească dacă Yang Xianghong "a încălcat sau nu regulile Partidului şi ale Guvernului", o formulare utilizată în general în cazuri de corupţie, potrivit publicaţiei care citează Comisia de disciplină a Partidului Comunist din provincia Zhejiang, unde este situată localitatea Wenzhou.

Yang a efectuat la jumătatea lui septembrie mai multe călătorii în Elveţia, Austria şi Franţa, în calitate de şef al unei delegaţii de economişti.

Totuşi, înainte de data întoarcerii în ţară, la 30 septembrie, Yang s-a internat într-un spital din Paris, acuzând dureri de spate, a anunţat Comisia.

"El a părăsit delegaţia pentru a mai rămâne în Franţa şi pentru a nu reveni, încredinţând cuiva o scrisoare de demisie ce urma să o înmâneze comitetului de Partid din Wenzhou şi un certificat medical", a explicat publicaţia.

O delegaţie formată din trei persoane şi trimisă de autorităţile locale a revenit recent din Franţa, dar nu s-a putut întâlni cu Yang, a anunţat duminică agenţia China Nouă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici