Un mort şi 2.000 de persoane fără curent electric în Italia, din cauza intemperiilor

Două mii de persoane au rămas fără curent electric în Toscana (centru) ca urmare a căderilor de zăpadă abundente asupra unei părţi a Italiei, în timp ce o persoană fără adăposta murit de frig, joi, la Milano (nord), au anunţat autorităţile.

241 afișări
Imaginea articolului Un mort şi 2.000 de persoane fără curent electric în Italia, din cauza intemperiilor

Un mort şi 2.000 de persoane fără adăpost în Italia, din cauza intemperiilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest nou deces ridică la trei numărul persoanelor care au murit în ultimele zile în Italia din cauza intemperiilor.

În Toscana, 1.500 de locuitori ai oraşului medieval şi foarte turistic Siena încă nu aveau curent electric, potrivit serviciilor de protecţie civilă.

De altfel, circulaţia este în continuare dificilă pe străzile din numeroase regiuni, au anunţat joi căile ferate şi serviciile rutiere.

În Romagna (centrul peninsulei), două trenuri cu 200 şi, respectiv, 80 de pasageri la bord şi cu destinaţia Pescara şi Ancona (centru-sud), au rămas imobilizate pe calea ferată o parte din noaptea de miercuri spre joi.

Această regiune este foarte afectată de ninsori, iar circulaţia camioanelor de peste 7,5 tone este în continuare restricţionată. Numeroase şcoli au fost închise, iar aeroportul din Bologna a fost, de asemenea, închis de miercuri după-amiază până joi dimineaţă.

Doar două zboruri au fost asigurate în cursul zilei pe acest aeroport, unde ninsoarea continuă.

Într-un comunicat, căile ferate italiene au anunţat că persistă unele dificultăţi în Piemont, Romagna şi Bologna.

Mai târziu, în cursul zilei, revizuind situaţia, compania a recunoscut că zeci de trenuri au fost anulate, inclusiv unele de mare viteză.

Aproape peste tot în Italia, traficul a fost întârziat de numeroasele maşini fără pneuri de iarnă sau lanţuri, într-o ţară unde valurile de ger sunt rare.

Temperaturile cele mai scăzute au fost înregistrate în Alpi, la Capanna Margherita pe Monte Rosa (minus 27 de grade Celsius), la frontiera dintre Elveţia şi Italia.

În oraşe, recordul de temperaturi scăzute a fost atins la Cuneo (minus 5,8 grade Celsius), în vestul regiunii Piemont. În Torino, s-au înregistrat minus 2,6 grade Celsius, iar stratul de zăpadă a atins 10-12 centimetri.

Ninsori se înregistrau şi în Sardinia.

Municipalitatea din Roma a decis joi să suspende cursurile în toate şcolile vineri şi sâmbătă, păstrând instituţiile deschise pentru copiii care pot veni.

Previziunile meteorologice anticipează ninsori în capitală vineri şi sâmbătă şi temperaturi în scădere.

Italia ar urma să se confrunte cu săptămâna cu cele mai scăzute temperaturi din ultimii 27 de ani, din cauza frontului atmosferic rece provenind din Siberia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici