Un mort şi perturbări ale traficului din cauza furtunilor, în Franţa şi Marea Britanie

Furtuna care s-a abătut luni asupra Franţei şi Marii Britanii a provocat moartea cel puţin a unei persoane, perturbând transportul naval şi aerian, mai multe nave aflându-se în dificultate şi numeroase zboruri fiind anulate.

28 afișări
Imaginea articolului Un mort şi perturbări ale traficului din cauza furtunilor, în Franţa şi Marea Britanie

Un mort şi perturbări ale traficului din cauza furtunilor, în Franţa şi Marea Britanie (Imagine: Mediafax Foto)

La sfârşitul zilei de luni furtuna a ajuns în estul Franţei după ce a atins nord-vestul ţării şi sudul Marii Britanii.

Agenţia Meteo-France a emis luni alertă cu cod galben pentru opt departamente din Franche-Comte şi Lorraine, fiind aşteptată o repriză de vânturi violente pe coasta vestică a Marii Britanii.

O femeie în vârstă de 58 de ani a murit în cursul după-amiezii în Franţa după ce a fost lovită de creanga unui copac, la Saint-Denis-le-Ferment, în regiunea Eure.

Şi transportul maritim a fost afectat. Portul Douvres din Marea Britanie a fost redeschis în cursul serii de luni, după ce fusese închis în două rânduri în cursul zilei din cauza mării agitate.

Un trauler francez a naufragiat luni în jurul orei 17.00 GMT (19.00, ora României) la vest de insulele anglo-normande Guernesey, în canalul Mânecii, având cinci marinari la bord care au fost salvaţi, potrivit autorităţilor maritime franceze.

Pe litoral, au fost înregsitrate spre sfârşitul zilei rafale de vânt care băteau cu peste 110 kilometri pe oră şi valuri de şase metri în larg, potrivit prefecturii din portul Brest.

În sudul Angliei şi Ţara Galilor, rafele de vânt care aveau între 80 şi 130 de kilometri şi ploile puternice au perturbat traficul rutier, aerian şi feroviar.

Autostrada M25, cea mai frecventată din ţară, a fost indunată pe alocuri. Serviciul meteorologic britanic a anunţat vânturi violente în cursul nopţii de luni spre marţi.

În Marea Britanie nu au fost înregistrate victime.

În Bretania, în nord-vestul Franţei, a fost descoperit luni dimineaţă cadavrul unui bărbat, probabil cel declarat dispărut duminică.

Aproximativ 60.000 de locuinţe au rămas fără electricitate în cursul serii, în principal în vestul şi centru ţării, a precizat filiala companiei de electricitate a Franţei (EDF) care asigură distribuţia curentului electric.

În Belgia, mai multe căi de acces spre Bruxelles care tranzitează pădurea din Soignes şi localitatea Bois de la Cambre, au fost închise din cazua furtunilor, ceea ce a provocat dificultăţi în trafic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici