Un muzeu din Spania a obţinut dreptul de a păstra un tablou furat de nazişti

  • Un muzeu din Madrid, Spania, a obţinut dreptul de a păstra un tablou furat de nazişti de le evrei.
  • Decizia a fost luată de o instanţă din SUA.
  • În faţa judecătorului, avocaţii muzeului au dovedit că au cumpărat tabloul cu bună credinţă, potrivit Reuters.
429 afișări
Imaginea articolului Un muzeu din Spania a obţinut dreptul de a păstra un tablou furat de nazişti

Decizia unui tribunal din California se referă la unul dintre cele mai vechi cazuri de furt de artă legat de nazişti. Dezbaterea a început în 2005 după ce moştenitorii lui Lilly Neubauer au prezentat o cerere pentru tabloul „Rue Saint Honore, apres midi, effet de pluie”. Este vorba despre pictura realizată de Camille Pissarro care ilustrează o scenă stradală din Paris.

Neubauer a fost forţată de nazişti să vândă opera de artă în 1939 pentru a i se permite să plece din Germania, dar nu a fost niciodată plătită. Ulterior, moştenitorii lui Neubauer, familia Cassirer, „au obţinut compensaţii pentru valoarea de piaţă a picturii de la guvernul german”, a dezvăluit, pentru Reuters, directorul general al Muzeului Thyssen-Bornemisza din Madrid, Evelio Acevedo.

Tabloul a trecut prin mai multe mâini până în 1993, când Muzeul de stat Thyssen-Bornemisza l-a cumpărat şi l-a expus.

„Statul spaniol a cumpărat tabloul cu toată legitimitatea şi cu bună-credinţă”, a precizat Acevedo.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici