Un nou schimb de prizonieri între Ucraina şi Rusia

Rusia şi Ucraina au făcut schimb de câte 100 de prizonieri de război din fiecare tabără, Emiratele Arabe Unite acţionând ca intermediar, informează Reuters.

254 afișări
Imaginea articolului Un nou schimb de prizonieri între Ucraina şi Rusia

Ministerul rus al Apărării, într-o postare pe Telegram, a oferit puţine detalii despre acest schimb, dar a precizat că soldaţii care se întorc vor fi supuşi unor examene medicale la Moscova.

Ministerul a remarcat „medierea” Emiratelor Arabe Unite, la fel ca şi organismul ucrainean care supraveghează schimburile de prizonieri de război.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că majoritatea celor aduşi acasă au luat parte la apărarea portului Mariupol, capturat în cele din urmă de forţele ruseşti în mai 2022.

Comitetul de coordonare ucrainean pentru tratarea prizonierilor de război a transmis că 28 dintre militarii care s-au întors au fost răniţi sau bolnavi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici