Un oficial de la Teheran critică declaraţiile lui Obama despre programul nuclear iranian

Preşedintele Parlamentului iranian, Ali Larijani, a criticat sâmbătă declaraţiile preşedintelui ales al Statelor Unite, Barack Obama, care a precizat vineri că fabricarea de arme nucleare de către Teheran este "inacceptabilă", a anunţat agenţia Irna.

8 afișări
Imaginea articolului Un oficial de la Teheran critică declaraţiile lui Obama despre programul nuclear iranian

Ali Larijani, preşedintele Parlamentului iranian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Întrebat în legătură cu declaraţiile lui Obama în legătură cu programul nuclear iranian, Larijani a declarat: "Acest lucru înseamnă continuarea aceluiaşi drum greşit ca în trecut. Dacă Statele Unite vor să schimbe situaţia lor în regiune, trebuie să trimită semnale bune", a declarat Larijani.

"Obama înţelege că schimbarea nu înseamnă numai modificarea culorii şi aducerea de schimbări superficiale, schimbarea trebuie să aibă o bază strategică", a adăugat Larijani.

Obama declarase că producerea de arme nucleare de către Iran este "inacceptabilă", iar Teheranul trebuie să înceteze să mai susţină organizaţiile teroriste.

"Cred că producerea de arme nucleare de către Iran este inacceptabilă. Trebuie să organizăm un efort internaţional pentru a împiedica acest lucru", a spus Obama, în prima sa conferinţă de presă organizată după alegerile de marţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici