Un oficial din SUA a discutat cu Netanyahu despre posibila normalizare a relaţiilor Israel - Arabia Saudită

Jake Sullivan, consilierul pentru Securitate Naţională al preşedintelui SUA Joseph Biden, a discutat joi, la Ierusalim, cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu, despre posibilitatea extinderii Acordurilor Abraham prin normalizarea relaţiilor Israelului cu Arabia Saudită.

251 afișări
Imaginea articolului Un oficial din SUA a discutat cu Netanyahu despre posibila normalizare a relaţiilor Israel - Arabia Saudită

Sursa foto: Profimedia

Benjamin Netanyahu a fixat obiectivul normalizării relaţiilor diplomatice cu Arabia Saudită, dar oficiali guvernamentali israelieni admit că acest lucru este imposibil atât timp cât relaţiile dintre Washington şi Riyad se menţin tensionate. Statele Unite au criticat decizia Arabiei Saudite şi Grupului OPEC+, din octombrie 2022, de a reduce volumul producţiei de petrol.

Tema extinderii Acordurilor Abraham prin normalizarea relaţiilor între Israel şi Arabia Saudită a fost abordată joi, la Ierusalim, de premierul Benjanmin Netanyahu cu Jake Sullivan, consilier prezidenţial american pentru Securitate Naţională. Netanyahu şi Sullivan au discutat şi despre opţiuni de contracarare a programului nuclear iranian, despre activităţile Iranului în Orientul Mijlociu şi despre asistenţa militară oferită de Teheran Moscovei, potrivit site-ului Axios.com.

"Vizita dumneavoastră intervine într-un moment special, întrucât ne confruntăm cu provocări acute în materie de securitate şi cu oportunităţi majore de pace. Sunt convins că prin colaborare putem face faţă provocărilor şi putem profita de oportunităţi", i-a spus premierul Netanyahu lui Jake Sullivan în cursul întrevederii de la Ierusalim.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici