Un oficial malaysian neagă că ar fi fost descoperite resturi ale avionului Malaysia Airlines

Căutările în vederea găsirii avionului de tip Boeing 777 aparţinând companiei Malaysia Airlines, care a dispărut de pe radar de peste 48 de ore, cu 239 de persoane la bord, nu au dat niciun rezultat până luni la prânz, a anunţat un oficial malaysian.

2364 afișări
Imaginea articolului Un oficial malaysian neagă că ar fi fost descoperite resturi ale avionului Malaysia Airlines

Un oficial malaysian neagă că ar fi fost descoperite resturi ale avionului Malaysia Airlines (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Din nefericire (...) nu am găsit nimic care să pară că provine de la avion, cu atât mai puţin avionul", a declarat directorul Aviaţiei Civile malaysiene Azharuddin Abdul Rahman.

"Aviaţia vietnameză a reperat duminică seara posibile resturi ale avionului în largul coastei de sud, dar nu există vreo confirmare nici acolo", a adăugat el.

Aviaţia vietnameză a reperat duminică seara, la aproximativ 80 kilometri de Insula Tho Chu, în largul coastelor sudice, două obiecte care ar fi putut să provină de la zborul MH370 care efectua o legătură între Kuala Lumpur şi Beijing cu 227 de pasageri de 14 naţionalităţi, dintre care 153 sunt chinezi, şi 12 membri ai echipajului la bord.

"Am observat mai multe obiecte, dar niciunul dintre ele, pentru moment (nu a fost confirmat ca provenind) de la avion", a subliniat Azharuddin Abdul Rahman.

El a confirmat, pe de altă parte, informaţii potrivit cărora cinci pasageri care aveau bilete şi-au înregistrat bagajele, dar fără să se prezinte la îmbarcare.

Compania oferă asigurări că a izolat aceste bagaje imediat ce a fost constatată absenţa celor cinci, înainte de decolare, conform procedurii obişnuite.

Autorităţile aşteaptă concluziile analizei unui eşantion de carburatnt provenind de la o dâră reperată pe mare, în apropiere de Insula Tho Chu.

"Căutăm în toate direcţiile. Examinăm toate ipotezele", a insistat Azharuddin Abdul Rahman.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici