Un oficial UE avertizează că există un risc uriaş de atacuri teroriste în Europa în perioada Crăciunului, pe fondul războiului dintre Israel şi Hamas

Europa se confruntă cu un "risc uriaş de atacuri teroriste" în perioada sărbătorilor de Crăciun din cauza războiului dintre Israel şi gruparea teroristă Hamas, a avertizat marţi comisarul pentru Afaceri Interne al Uniunii Europene.

498 afișări
Imaginea articolului Un oficial UE avertizează că există un risc uriaş de atacuri teroriste în Europa în perioada Crăciunului, pe fondul războiului dintre Israel şi Hamas

Avertismentul a fost lansat în timp ce anchetatorii francezi investighează un atac comis în weekend lângă Turnul Eiffel din Paris. Atacatorul jurase credinţă grupării extremiste Stat Islamic şi a înjunghiat mortal un turist germano-filipinez şi a rănit alte două persoane cu un ciocan.

"Odată cu războiul dintre Israel şi Hamas şi polarizarea pe care acesta o provoacă în societatea noastră, odată cu apropierea sezonului de sărbători, există un risc uriaş de atacuri teroriste în Uniunea Europeană", a declarat comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, potrivit AP.

În ultimele săptămâni, în mai multe capitale europene, zeci de mii de persoane au organizat mitinguri pro-palestiniene şi au mărşăluit, de asemenea, în sprijinul Israelului şi împotriva antisemitismului în creştere.

Comisia Europeană va oferi încă 30 de milioane de euro pentru a consolida securitatea în zonele vulnerabile, în special în locurile de cult, a declarat Ylva Johansson.

Ministrul german de Interne, Nancy Faeser, a transmis condoleanţe în legătură cu atacul din weekend şi a declarat că acesta subliniază "cât de acută şi de gravă este ameninţarea reprezentată de terorismul islamist în prezent în UE".

"Războiul din Gaza şi teroarea Hamas exacerbează această situaţie", a declarat ea reporterilor.

Faeser a declarat că a vorbit cu omologii săi din Austria, Belgia, Franţa, Spania şi Suedia despre aceste riscuri.

"Agenţiile noastre de securitate colaborează foarte strâns. Trebuie să fim deosebit de atenţi la ameninţările islamiste în acest moment şi să luăm măsuri împotriva propagandei islamiste împreună cu ţările vecine", a declarat ea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici