Un primar din Italia oferă 2000 de euro oricui vrea să se mute în satul său. Casele pot fi închiriate cu 50 de euro

Primarul unui sat idilic aflat în munţi, în nord-vestul Italiei, oferă oricărui adult care este dispus să se mute acolo nu mai puţin de 2000 de euro."Viaţa e simplă, aerul e curat, iar mâncarea, sănătoasă", spune Oddone Giuseppe, managerul unui restaurant.

5549 afișări
Imaginea articolului Un primar din Italia oferă 2000 de euro oricui vrea să se mute în satul său. Casele pot fi închiriate cu 50 de euro

Un primar din Italia oferă 2000 de euro oricui vrea să se mute în satul pe care-l conduce. Casele pot fi închiriate cu 50 de euro

Bormida se află în Savona, Liguria. Satul are doar 394 de locuitori, iar autorităţile speră să primească un influx de cetăţeni. Altfel, depopularea ar putea ameninţa existenţa acestuia.

Detaliile exacte încă nu au fost stabilite, dar un consilier local a declarat pentru The Guardian că "oricine e binevenit să trăiască aici".

Pe lângă suma de 2000 de euro, primarul Daniele Galliano promite şi case pentru închiriere cu doar 50 de euro.

După ce primarul a publicat anunţul pe Facebook, mulţi oameni s-au grăbit să răspundă. O persoană a spus chiar că ar renunţa la bonusul de 2.000 de euro, dacă i se oferă, în schimb, un loc de muncă stabil.

Un plus pentru Bormida este faptul că se află destul de aproape de una dintre cele mai frumoase destinaţii din lume: Cinque Terre. 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici