Un senator american spune că e necesar ca SUA să sprijine Ucraina: "Pe următorul front împotriva Rusiei, americanii vor fi în prima linie"

  • Statele Unite se confruntă cu perspectiva unei lupte directe cu Rusia dacă nu reuşeşte să ofere un sprijin continuu Ucrainei, a declarat senatorul american Chris Coons.
  • Vorbind la Conferinţa de Securitate de la München, Coons a declarat că investiţiile în Europa reprezintă cea mai bună apărare a Statelor Unite împotriva Moscovei.
  • "Pe următorul front împotriva Rusiei, americanii vor fi în prima linie. Cel mai bine ar fi să investim în ucraineni", a declarat Coons.
658 afișări
Imaginea articolului Un senator american spune că e necesar ca SUA să sprijine Ucraina: "Pe următorul front împotriva Rusiei, americanii vor fi în prima linie"

Statele Unite se confruntă cu perspectiva unei lupte directe cu Rusia dacă nu reuşesc să ofere sprijin financiar şi militar continuu pentru forţele ucrainene, a declarat vineri senatorul democrat american Chris Coons.

Solicitând sprijin bipartizan în Camera Reprezentanţilor pentru un nou pachet de ajutor de 95 de miliarde de dolari care include fonduri pentru Ucraina, Coons a declarat că investiţiile în Europa reprezintă cea mai bună apărare a SUA împotriva Moscovei.

"Pe următorul front împotriva Rusiei, americanii vor fi în prima linie", a declarat Coons pentru CNBC la Conferinţa de Securitate de la Munchen.

"Este mai bine să investim în ucrainenii care luptă cu curaj pentru propria libertate decât să îi permitem lui Putin să aibă ocazia de a răspândi şi mai mult haos şi violenţă în Europa".

Senatul american a aprobat marţi noul pachet de finanţare, dar acesta se confruntă cu o opoziţie dură din partea parlamentarilor republicani din Camera Reprezentanţilor. Ambele camere ale Congresului trebuie să aprobe proiectul de lege.

Coons a declarat că este "optimist" că proiectul de lege va fi aprobat, deşi cu "unele schimbări de la un capăt la altul". Fără a face acest lucru, Coons a spus că Putin va viza probabil în viitor un aliat NATO.

"Dacă nu îl oprim pe Putin în Ucraina, următorul lucru pe care îl va face va fi să atace aliaţii NATO ai Statelor Unite", a spus el.

Întrebat dacă este de acord cu afirmaţiile recente, inclusiv din partea ministrului apărării din Danemarca, potrivit cărora un astfel de atac ar putea avea loc în următorii trei până la cinci ani, Coons a fost de acord. "Mi se pare rezonabil", a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici