Un senator republican anunţă că nu va candida pentru un nou mandat şi condamnă "abrutizarea" dialogului politic după alegerea lui Donald Trump

Jeff Flake, senator republican din Arizona, a anunţat că nu va candida pentru un nou mandat, denunţând "pericolul pentru democraţie" reprezentat de "abrutizarea" dialogului politic după alegerea preşedintelui Donald Trump, informează site-ul agenţiei de presă Dpa.

359 afișări
Imaginea articolului Un senator republican anunţă că nu va candida pentru un nou mandat şi condamnă "abrutizarea" dialogului politic după alegerea lui Donald Trump

Un senator republican anunţă că nu va candida pentru un nou mandat şi condamnă "abrutizarea" dialogului politic după alegerea lui Donald Trump

"Nu ar trebui să privim niciodată ca normală subminarea cu regularitate şi lejeritate a normelor şi idealurilor noastre democratice. Nu trebuie să acceptăm niciodată cu resemnare scindarea în fiecare zi a ţării noastre", a declarat politicianul.

"Nu ar trebui să ne adaptăm vreodată la curenta abrutizare a dialogului naţional cu tonul dat de sus", a declarat Flake într-un discurs în Senatul american.

"Atacurile personale, ameninţările la adresa principiilor, libertăţilor şi instituţiilor, desconsiderarea flagrantă a adevărului şi decenţei, provocările nesăbuite pentru motive cel mai adesea meschine şi personale, motive care nu au de-a face cu soarta oamenilor pe care am fost aleşi să-i servim", a completat senatorul republican.

Republicanul Jeff Flake, care de-a lungul ultimilor ani s-a înfruntat în mai multe rânduri cu Trump, a declarat că a decis să nu mai candideze pentru un nou mandat pentru a putea vorbi mai liber, adăugând că impulsul "de a ameninţa şi căuta ţapi ispăşitori" ar putea transforma Statele Unite într-o "naţiune temătoare şi înapoiată".

"Sunt momente când trebuie să ne riscăm carierele. Acum este un astfel de moment", a conchis senatorul.

În replică, Sarah Sanders, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, a declarat că decizia lui Flake este "probabil o mişcare bună", făcând referire la declaraţiile senatorului contra lui Trump şi la scăderea popularităţii sale în statul Arizona.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici