Un sfert dintre benzinăriile din Franţa au probleme, din cauza grevelor din rafinării

Un sfert dintre benzinăriile din Franţa au probleme cu rezervele de carburanţi din cauza grevelor din rafinării, iar unul dintre consilierii preşedintelui Nicolas Sarkozy avertizează că mai multe destinaţii turistice importante ar putea fi afectate sever de criză, transmite Reuters.

29 afișări
Imaginea articolului Un sfert dintre benzinăriile din Franţa au probleme, din cauza grevelor din rafinării

Un sfert dintre benzinăriile din Franţa au probleme, din cauza grevelor din rafinării (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Raymond Soubie, unul dintre cei mai influenţi consilieri al lui Sarkozy, a declarat pentru postul de radio Europe 1 că mai multe regiuni din nord-vestul şi centrul Franţei vor fi afectate serios de deficienţele din sectorul furnizării de carburanţi auto, chiar la începutul unei vacanţe şcolare de 12 zile.

Mai multe meciuri de fotbal care ar fi trebuit să aibă loc la sfârşitul săptămânii trecute în nordul Franţei au fost amânate din cauza crizei din benzinării.

Principalul depozit de carburanţi şi cea mai mare rafinărie din nord-vest, amplasate de la Donges, sunt blocate de protestatari, afectând distribuţia din întreaga regiune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici