Un stat membru UE a interzis telefoanele mobile şi tabletele în şcoli

Noul an şcolar va lăsa elevii dintr-o ţară europeană fără acces la gadgetul care până acum le ocupa cea mai mare parte a timpului liber.

1425 afișări
Imaginea articolului Un stat membru UE a interzis telefoanele mobile şi tabletele în şcoli

Un stat membru UE a interzis telefoanele mobile şi tabletele în şcoli

Potrivit legislaţiei franceze, elevii cu vârste de până la 15 ani nu vor mai avea voie să aducă la şcoală telefoane inteligente sau tabletele pe care le deţin. Sau dacă au un astfel de gadget asupra lor, sunt obligaţi să îl ţină oprit pe toată durata orelor de curs, inclusiv pauzele.

Noile reguli sunt justificate prin nevoia de înfrunta cu măsuri concrete dependenţa de smartphone, garantând totodată buna desfăşurare a orelor de curs, oprind una dintre activităţile care distrage cel mai mult atenţia.

„Ştim astăzi că există fenomenul dependenţei de ecrane, fenomenul folosirii nepotrivite a telefoanelor mobile”, declară ministrul educaţiei Jean-Michel Blanquer în cadrul unui interviu pentru o televiziune locală. „Scopul nostru este să protejăm copii şi adolescenţii cu o lege care să recunoască rolul fundamental al educaţiei în şcoală”.

Citeşte continuarea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici