Un submarin american cu propulsie nucleară a ajuns în portul Busan din Coreea de Sud

Submarinul american cu propulsie nucleară USS Missouri a ajuns duminică în portul Busan din Coreea de Sud, potrivit Reuters.

1813 afișări
Imaginea articolului Un submarin american cu propulsie nucleară a ajuns în portul Busan din Coreea de Sud

Vizita submarinului nuclear are loc în baza acordurilor semnate de Coreea de Sud şi SUA şi are scopul de a descuraja Coreea de Nord, a anunţat Yonhap, citând marina sud-coreeană.

Sosirea USS Missouri, cunoscut şi sub numele de SSN-780, se produce după ce vineri, la Washington, experţii coreeni şi americani au avut o nouă întâlnire în cadrul Grupului Consultativ Nuclear.

„Orice atac nuclear al Coreei de Nord împotriva Statelor Unite sau a aliaţilor săi este inacceptabil şi va duce la sfârşitul regimului Kim”, scrie în declaraţie comună SUA-Coreea de Sud prezentată la finalul întâlnirii.

Un alt submarin american cu propulsie nucleară, USS Santa Fe, a făcut escală într-un port de pe insula sud-coreeană Jeju în luna noiembrie. De asemenea, portavionul american USS Carl Vinson a sosit la Busan luna trecută.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici