Un tânăr orfan transferat anul trecut în Rusia a fost repatriat în Ucraina

Kievul şi Moscova au anunţat duminică faptul că au repatriat un orfan ucrainean în vârstă de 17 ani care a fost transferat în Rusia din oraşul Mariupol, după ce armata rusă l-a ocupat în primăvara anului 2022, în urma unui asediu sângeros, scrie Le Figaro.

335 afișări
Imaginea articolului Un tânăr orfan transferat anul trecut în Rusia a fost repatriat în Ucraina

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

„Pe 19 noiembrie, ziua lui de naştere, Bogdan s-a întors în Ucraina”, a scris bucuros pe Telegram comisarul pentru drepturile omului din parlamentul ucrainean, Dmytro Loubinets.

Oficialul, care a publicat mai multe fotografii cu Bogdan Iermokhine, cu steagul ucrainean în mână, a subliniat rolul „Qatarului (şi) al Unicef” în repatrierea adolescentului, fără a da alte detalii.

„A fost o călătorie dificilă. Bogdan a trecut prin multe în timpul şederii sale în Rusia, dar, în ciuda a tot ceea ce s-a întâmplat, el a vrut să se întoarcă acasă”, a declarat el.

Tânărul adolescent locuia la Marioupol, un mare oraş industrial din sud-estul Ucrainei, şi, potrivit presei, se antrena acolo în sectorul metalurgic în momentul invaziei ruseşti din februarie 2022. Împreună cu un grup de mineri ucraineni din Marioupol, el a fost transferat mai întâi la Doneţk, capitala regională controlată de Rusia, şi apoi în regiunea Moscova, potrivit site-ului ucrainean Graty.

Autorităţile ruse i-au eliberat un paşaport rusesc, aşa cum fac pentru mulţi ucraineni din zonele ocupate.

În martie, el a încercat să fugă din Rusia pentru a se întoarce în Ucraina, înainte de a fi arestat de forţele de ordine ruseşti în apropiere de frontiera rusă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici