Un tribunal chinez a respins acuzaţia unei femei necăsătorite, căreia un spital i-a refuzat cererea de a-şi îngheţa ovulele. Care este explicaţia

  • Un tribunal chinez a respins o contestaţie juridică rară depusă de o femeie necăsătorită din Beijing care dorea să obţină dreptul de a-şi îngheţa ovulele.
  • Curtea a declarat că spitalul nu a încălcat drepturile femeii necăsătorite Teresa Xu prin refuzul de a-i îngheţa ovulele.
3687 afișări
Imaginea articolului Un tribunal chinez a respins acuzaţia unei femei necăsătorite, căreia un spital i-a refuzat cererea de a-şi îngheţa ovulele. Care este explicaţia

Un tribunal chinez a respins acuzaţia unei femei necăsătorite, căreia un spital i-a refuzat cererea de a-şi îngheţa ovulele. Care este explicaţia

Tribunalul popular intermediar Chaoyang din Beijing a declarat, într-o hotărâre, că spitalul nu a încălcat drepturile femeii refuzându-i accesul la îngheţarea ovulelor.
 
Teresa Xu a primit hotărârea judecătorească vineri, la aproape trei ani după ce a intentat prima dată procesul.
 
În China, legislaţia naţională nu interzice în mod explicit accesul persoanelor necăsătorite la servicii precum tratamentele de fertilitate şi prevede pur şi simplu că un "soţ şi o soţie" pot avea până la trei copii, potrivit The Guardian.
 
În practică, însă, spitalele şi alte instituţii pun în aplicare reglementările într-un mod care le cere oamenilor să prezinte un certificat de căsătorie. Femeile necăsătorite care aleg să aibă copii s-au luptat să aibă acces la beneficii publice precum concediul de maternitate sau acoperirea pentru examenele prenatale.
 
În 2018, Xu, pe atunci în vârstă de 30 de ani, a mers la spitalul de obstetrică şi ginecologie din Beijing de la Capital Medical University, un spital public, pentru a întreba despre îngheţarea ovulelor sale. După o examinare iniţială, i s-a spus că nu poate merge mai departe, deoarece nu a putut prezenta un certificat de căsătorie. Ea a spus că medicul a îndemnat-o, de asemenea, să aibă un copil cât este încă tânără.
 
Xu, care nu este căsătorită, dorea să îşi păstreze ovulele pentru a avea opţiunea de a avea copii la o dată ulterioară.
 
„Cred că acest proces pierdut, nu este un atac la adresa drepturilor reproductive ale femeilor singure, poate că este un regres temporar", a spus ea într-o scurtă declaraţie video în care a anunţat vestea pe contul său WeChat.
 
Cazul lui Xu a atras o largă acoperire din partea presei interne din China, inclusiv a unor instituţii media de stat, atunci când ea a adus pentru prima dată cazul în instanţă în 2019. Presa locală spusese că procesul ei împotriva spitalului a fost primul din ţară.
 
Spitalul, potrivit hotărârii, susţinuse că îngheţarea ovulelor prezintă anumite riscuri pentru sănătate. Dar a mai spus că amânarea sarcinii ar aduce "probleme", cum ar fi riscuri pentru mamă în timpul sarcinii şi "probleme psihologice şi sociale" dacă există o diferenţă mare de vârstă între părinţi şi copilul lor.
 
Spitalul a mai spus că serviciile de congelare a ovulelor sunt disponibile doar pentru femeile care nu pot rămâne însărcinate pe cale naturală, şi nu pentru pacientele sănătoase.
 
Xu a declarat că intenţionează să facă apel împotriva acestei hotărâri.
 
Va exista cu siguranţă o zi (când) ne vom recăpăta suveranitatea asupra propriilor noastre corpuri", a spus ea.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici