Un tribunal din Roma a decis, în ciuda interdicţiei impuse de vicepremierul Matteo Salvini, că nava cu 160 de migranţi la bord poate intra în apele italiene | VIDEO

Un tribunal administrativ din Roma a stabilit miercuri că nava caritabilă spaniolă cu 160 de migranţi la bord ar trebui să primească permisiunea de a intra în apele teritoriale italiene în ciuda interdicţiei impuse de vicepremierul Matteo Salvini, potrivit Reuters.

279 afișări
Imaginea articolului Un tribunal din Roma a decis, în ciuda interdicţiei impuse de vicepremierul Matteo Salvini, că nava cu 160 de migranţi la bord poate intra în apele italiene | VIDEO

Un tribunal din Roma stabileşte că nava cu 160 de migranţi la bord poate intra în apele italiene

Nava de salvare Open Arms a făcut apel la instanţă pentru a i se permite să intre în Italia, motivând că legile maritime internaţionale menţionează faptul că are dreptul de a duce migranţii într-un loc sigur.

Salvini a transmis marţi că va bloca accesul atât navei Open Arms cât şi unei alte nave, Ocean Viking, aparţinând unei misiuni caritabile franceze, care încearcă aducerea a peste 500 de imigranţi pe care i-au luat de pe coasta Libiei sâptămâna trecută.

Într-o hotărâre scrisă, tribunalul din Roma a decis că reclamaţia făcută de Open Arms „nu pare să fie complet lipsită de baze legale”, adăugând că nava caritabilă s-a confruntat în mod clar cu o situaţie „excepţională gravă”.

Prim urmare, a transmis curtea, navei trebuie să i se permită accesul în apele teritoriale italiene şi să primească ”asistenţă imediată” pentru ”persoanele salvate care au cea mai mare nevoie”. Cu toate acestea, instanţa nu a precizat dacă nava trebuie să primească permisiunea de a acosta sau de a debarca migranţii.

La începutul lunii acesteia, Sanvini a dat o nouă lege prin care navele care intră în apele italiene fără autorizaţie să primească amenzi de până la 1 milion de euro.

Taguri:
italia,
imigranţi,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici