Un tribunal francez amendează două femei deoarece au răspândit minciuna că Brigitte Macron s-a născut bărbat

Un tribunal francez a condamnat două femei pentru calomnie după ce că au răspândit zvonuri transfobe despre prima doamnă a Franţei, Brigitte Macron, potrivit presei locale.

8996 afișări
Imaginea articolului Un tribunal francez amendează două femei deoarece au răspândit minciuna că Brigitte Macron s-a născut bărbat

În decembrie 2021, cele două femei, una care se dădea drept jurnalistă independentă, iar cealaltă drept clarvăzătoare, au afirmat într-un videoclip pe YouTube că soţia lui Emmanuel Macron s-a născut de fapt ca bărbat pe nume Jean-Michel Trogneux (care este numele real al fratelui lui Brigitte Macron). De asemenea, ele au susţinut că primul soţ al lui Brigitte Macron nu a existat niciodată şi că nu i-a purtat în pântece pe cei trei copii ai săi.

Marţi, tribunalul judiciar din Lisieux le-a amendat pe cele două femei cu câte 2.000 de euro fiecare, după ce Brigitte Macron şi fratele ei, Jean-Michel Trogneux, au decis să le dea în judecată pentru calomnie, relatează POLITICO.

În timpul campaniei prezidenţiale din 2022, în timp ce Emmanuel Macron încerca să fie reales, zvonul transfobic a fost preluat de grupuri de extremă dreapta, simpatizanţi ai Vestelor Galbene şi activişti anti-vaccinare, potrivit Le Monde.

De asemenea, a fost un ecou al unor naraţiuni transfobe similare care au vizat-o pe fosta Primă Doamnă a SUA, Michelle Obama.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici