Un tribunal ucrainean a pedepsit un tanchist rus la închisoare pentru că a tras într-un bloc

Un tribunal ucrainean a condamnat luni un soldat rus la 10 ani de închisoare, după ce l-a găsit vinovat de încălcarea legilor de război prin faptul că a tras cu un tanc asupra unui bloc de apartamente cu mai multe etaje, a declarat un oficial al Ministerului de Interne, potrivit Reuters.

363 afișări
Imaginea articolului Un tribunal ucrainean a pedepsit un tanchist rus la închisoare pentru că a tras într-un bloc

Un tribunal ucrainean a pedepsit un tanchist rus la închisoare pentru că a tras într-un bloc

Tribunalul din nord-estul oraşului Cernihiv l-a găsit pe Mihail Kulikov vinovat de lovirea clădirii rezidenţiale pe 26 februarie, la două zile după ce Rusia a invadat Ucraina, a declarat Anton Herashchenko, un consilier al ministrului ucrainean de Interne.

Kulikov a fost capturat, a pledat vinovat la proces şi a cerut o pedeapsă mai blândă, susţinând că a urmat ordinele, a declarat biroul procurorului general ucrainean.

Blocul rezidenţial care a fost lovit nu era o ţintă militară şi nici nu era folosit în scopuri militare, a precizat procurorul.

Ucraina investighează aproape 26.000 de presupuse crime de război care au fost comise în timpul războiului şi a acuzat 135 de persoane, a anunţat săptămâna trecută procurorul său şef pentru crime de război pentru Reuters.

Dintre cei inculpaţi, 15 se află în custodia Ucrainei, iar restul de 120 sunt în libertate, a precizat procurorul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici