Una dintre cele mai vechi afaceri online, vândută cu 9,2 miliarde de dolari

  • Gigantul eBay şi-a vândut afacerea de anunţuri de mică publicitate pentru 9,2 miliarde de dolari.
  • Noul proprietar este compania norvegiană Adevinta, cel mai mare actor din sectorul digital, scrie CNN.
  • Norvegienii preiau astfel marketplace-uri de anunţuri, deţinute de eBay Classifieds Group, lideri naţionali, cum sunt: Mobile.de, Kijiji, Automobile.it, Motors.co.uk.
2581 afișări
Imaginea articolului Una dintre cele mai vechi afaceri online, vândută cu 9,2 miliarde de dolari

Una dintre cele mai vechi afaceri online, vândută cu 9,2 miliarde de dolari

Una dintre cele mai vechi afaceri online are un nou proprietar. Compania norvegiană Adevinta cumpără de la eBay afacerea cu anunţuri de mică publicitate, cu 9,2 miliarde de dolari, creând astfel cea mai mare companie de publicitate online din lume.

Prin urmare, norvegienii preiau astfel marketplace-uri de anunţuri, deţinute de eBay Classifieds Group, lideri naţionali, cum sunt: Mobile.de, Kijiji, Automobile.it, Motors.co.uk. Î
n portofoliul Adevinta erau deja site-uri mari, ca: InfoJobs, Milanuncios şi OLX Brazilia (deţinut alături de fondul sud-afican Naspers, care are şi OLX România).

În epoca Google şi Facebook, anunţurile de mică publicitate nu sunt tocmai o afacere-mamut: acestea au constituit doar 3% din piaţa de publicitate online din 2019, care s-a situat la valoarea de 125 miliarde de dolari, potrivit Interactive Advertising Bureau. Cu toate astea, a fost o zi în care Craigslist şi compania care a devenit eBay Classifieds au fost printre cele mai mari platforme de publicitate online.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici