Uniunea Europeană ameninţă Big Tech

  • Uniunea Europeană ameninţă cu amenzi companiile mari de tehnologie
  • UE doreşte ca firmele mai mici să poată fi competitive
  • Între timp, Twitter a primit o amendă de 450.000 de euro în Irlanda
831 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană ameninţă Big Tech

Uniunea Europeană ameninţă Big Tech

Google, Apple sau Facebook sunt ameninţate cu amenzi mari de Uniunea Europeană.

Comisia Europeană a prezentat marţi două noi articole de legislaţie care privesc companiile mari de tehnologie. Este o dorinţă mai veche a Uniunii de a oprit dominaţia giganţilor din tech şi de a le permite companiilor mai mici să aibă o şansă.
Unul dintre articolele legislative face referire la căutările preferenţiale.
 
Apple, de exemple, promovează propriile aplicaţii în dauna altora. Cu noua lege, dezvoltatorii mai mici vor deveni mai vizibili. De asemenea, Comisia Europeană le va impune producătorilor de smartphone-uri să permită dezinstalarea tuturor aplicaţiilor care vin preinstalate pe device-uri.
 
  • „Există o mare frustrare din partea multora, inclusiv a Comisiei Europene, a parlamentului, a statelor membre şi a multor altora cu privire la eşecul în a exista o lege a competiţiei şi un mod de a impune o competiţie”, spune Thomas Vinje, partener Clifford Chance.
În plus,  UE a avertizat că sancţiunile pentru încălcarea prevederilor pot fi de până la 10% din veniturile anuale. Twitter a păţit-o deja, va trebui să plătească 450 de mii de euro. Asta pentru că în 2019 nu a informat în primele 72 de ore după ce a identificat un furt de date.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici