Uniunea Europeană îndeamnă Iranul să respecte prevederile Acordului Nuclear

Uniunea Europeană a îndemnat marţi Administraţia de la Teheran să renunţe la îmbogăţirea uraniului peste limitele impuse prin Acordul Nuclear semnat în 2015 şi să respecte prevederile tratatului, relatează Reuters.

129 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană îndeamnă Iranul să respecte prevederile Acordului Nuclear

Uniunea Europeană îndeamnă Iranul să respecte prevederile Acordului Nuclear

„Continuăm să îndemnăm Iranul să nu continue luarea de măsuri care subminează Acordul Nuclear şi să înceteze activităţile care nu sunt în concordanţă cu Acordul, inclusiv producţia de uraniu îmbogăţit”, a transmis un purtător de cuvânt al Blocului comunitar.

Administraţia de la Teheran a anunţat duminică dimineaţă că va creşte concentraţia uraniului îmbogăţit cu aproape două procente peste limitele permise în Acordul Nuclear semnat în 2015, pentru a produce combustibil pentru centrale nucleare.

Abbas Araqchi, adjunct al ministrului iranian de Externe, a transmis că Administraţia de la Teheran va înceta să respecte câte o prevedere a Acordului Nuclear la fiecare 60 de zile, dacă ţările semnatare nu iau măsuri pentru protejarea Iranului de sancţiunile impuse de Statele Unite.

Decizia luată de Iran a fost contestată şi de Marea Britanie, Germania, Franţa şi China.

Preşedintele Donald Trump a decis retragerea SUA din Acordul atomic semnat de marile puteri cu Iranul. Marea Britanie, Germania, Franţa, China şi Rusia menţin Acordul nuclear cu Iranul. Din cauza sancţiunilor americane, Iranul a avertizat că ar putea renunţa la unele condiţii ale Acordului nuclear, cerând sprijinul Uniunii Europene pentru menţinerea Tratatului.

Taguri:
ue,
acord nuclear,
iran

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici