Uniunea Europeană şi SUA avertizează China asupra consecinţelor oferirii de asistenţă Rusiei

Uniunea Europeană şi Statele Unite au anunţat, vineri, că vor continua să insiste ca Administraţia Chinei să respecte strict sancţiunile impuse de Occident Rusiei din cauza invaziei militare în Ucraina, avertizând Beijingul asupra efectelor oferirii de asistenţă Moscovei.

20104 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană şi SUA avertizează China asupra consecinţelor oferirii de asistenţă Rusiei

Wendy Sherman, asistent al secreterului de Stat american, s-a întâlnit vineri, la Bruxelles, cu Stefano Sannino, secretarul general al Serviciului European de Acţiune Externă (EEAS).

Cei doi oficiali au evidenţiat că "vor continua să insiste ca Administraţia Chinei să nu evite şi să nu perturbe sancţiunile impuse Rusiei" pe plan internaţional, arată un comunicat comun citat de cotidianul Le Figaro.

"Susţinerea oferită de China Rusiei ar avea consecinţe asupra relaţiilor Chinei" cu Statele Unite şi Uniunea Europeană, atrag atenţia cei doi oficiali, criticând "manipularea repetată a informaţiilor de către China, în special prin propagarea dezinformărilor Moscovei".

Wendy Sherman şi Stefano Sannino au exprimat "opoziţie" faţă de orice formă de "coerciţie economică" asupra Lituaniei, vizată de sancţiuni comerciale aplicate de China din cauza acceptării unei reprezentanţe diplomatice a Taiwanului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici