Unul din cele două accidente din Singapore, suprins de camerele de supraveghere

Unul dintre accidentele în care este suspectat diplomatul român Silviu Ionescu a fost suprins de camerele de supraveghere plasate într-o intersecţie din Singapore, relatează Channel News Asia, în pagina online de vineri.

25 afișări
Imaginea articolului Unul din cele două accidente din Singapore, suprins de camerele de supraveghere

Silviu Ionescu (Imagine: mycarforum.com)

În mai puţin de un minut, şoferul maşinii Audi A6, aparţinând ambasadei române la Singapore, a trecut de două ori pe culoarea roşie a semaforului. La ambele intersecţii, autovehiculul a accelerat imediat după ce a lovit trei victime în accidentele care au avut loc la primele ore ale zilei de 15 decembrie 2009.

Detalii privind modul în care a avut loc cel de-al doilea accident, în jurul orei 03.10 (14 decembrie, 21.10, ora României), au ieşit la iveală în cursul anchetei desfăşurate pentru elucidarea morţii malaysianului Tong Kok Wai. Un supravieţuitor al acestui accident, Muhammad Haris Abu Talib, în vârstă de 18 ani, a relatat cum el, fratele său şi doi prieteni au auzit scârţâituri puternice pe şosea, la intersecţia dintre străzile Bukit Panjang şi Bukit Panjang Ring. Dar pentru că vederea le-a fost obstrucţionată de copaci, studentul a spus că nu au putut să vadă despre ce era vorba. La lumina verde a semaforului, ei au început să traverseze strada. Atunci Muhammad Haris a fost lovit.

Înregistrarea video arată o maşină neagră izbindu-l pe Muhammad Haris, care a fost aruncat la zece metri distanţă. Şoferul maşinii l-a evitat în viteză, intrând pe strada Bukit Panjang.

Două minute mai târziu, camerele de la intersecţia acestei străzi cu Woodlands au surprins o maşină similară celei implicate în accident virând la dreapta pe strada Woodlands.

Identitatea şoferului nu a fost stabilită până în prezent. Dar probe strânse de un agent de securitate de la Hillcrest Arcadia arată că fostul diplomat Silviu Ionescu a condus o maşină cu numărul de înmatriculare S3401CD, la ora 02.42, tot în noaptea de 15 decembrie (14 decembrie, 20.42, ora României). Plăcuţa de înmatriculare era acceaşi cu cea a maşinii Audi A6, a ambasadei române la Singapore.

Ionescu, în vârstă de 49 de ani, a dus-o acasă pe cântăreaţa coreeană de operă Jeong Ae Ree, după o noapte în oraş. Potrivit probelor, el a plecat cu aceeaşi maşină la ora 02.57 (14 decembrie, 20.57, ora României), a declarat agentul de securitate Tamilarasan Gnanasundaram.

Doi şoferi de taxi au depus joi mărturie, afirmând că Ionescu se afla în zona Sungei Kadut, după ora 03.00 în acea noapte. Taximetristul Mohd Salihen Wahab a relatat că a văzut un bărbat, pe care l-a identificat ulterior din fotografii de ziar ca fiind Silviu Ionescu, la ora locală 03.20, pe Bulevardul Sungei Kadut. El a adăugat că l-a văzut pe Ionescu în apropierea unei maşini diplomatice cu un parbriz spart.

Fostul diplomat a declarat dispărută maşina ambasadei la ora 03.47 în acea noapte. Maşina avariată a fost găsită ulterior pe Bulevardul Sungei Kadut.

La ora 03.33, Ionescu s-a urcat în taxiul lui Neo Hock Beng, la intersecţia dintre străzile Woodlands şi Sungei Kadut. În timp ce se afla în maşină, el a purtat o discuţie telefonică în care spunea că maşina îi dispăruse, potrivit lui Neo.

Călătoria s-a încheiat la ora locală 04.05, când au ajuns la locuinţele din Grange Heights. Neo a păstrat o copie a chitanţei, deoarece a "avut impresia că acest pasager avea unele probleme".

Potrivit site-ului Asia One, fostul diplomat Silviu Ionescu se afla la doar câţiva metri depărtare de o maşină neagră a ambasadei cu parbrizul spart, în dimineaţa zilei de 15 decembrie, potrivit depoziţiei unui şofer de taxi, Mohd Salihen Wahab, în vârstă de 40 de ani. Acesta din urmă a declarat că l-a văzut pe Ionescu la ora locală 03.20. Doar în urmă cu zece minute, avuseseră loc două accidente în care a fost implicată maşina cu numărul de înmatriculare S3401CD, a ambasadei României în Singapore.

Salihen îşi conducea taxiul pe bulevardul Sungei Kadut, când a văzut un bărbat caucazian cu haină neagră şi cravată, îndreptându-se în direcţia lui. El l-a identificat ulterior în persoana lui Silviu Ionescu. "Se afla la aproximativ trei metri de o maşină neagră, parcată la poarta unei clădiri", a spus Salihen. Taximetristul a încetinit, însă Ionescu nu i-a cerut să oprească, urmărindu-l însă cu privirea pe taximetrist. Ionescu a continuat să meargă în direcţia străzii Woodlands. Salihen a afirmat că i s-a părut ciudat că o persoană în costum mergea singură pe o stradă pustie atât de devreme dimineaţa. Taximetristul a remarcat apoi că maşina staţionară care se afla lângă Ionescu avea număr diplomatic.

Joi, au depus mărturie 18 persoane. Alţi martori sunt aşteptaţi în cadrul audierilor de vineri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici