Unul dintre pionii centrali ai sistemului de armament al Rusiei a fost arestat sub acuzaţia de trădare

  • Autorităţile din Rusia l-a arestat pe şeful facilităţii de cercetare specializată în tehnologie hipersonică sub acuzaţia de trădare, a informat agenţie de ştiri TASS.
  • Serviciul Federal de Securitate al Rusiei va cere unei instanţe imiterea unui mandat de arestare previntivă pentru două luni.
1026 afișări
Imaginea articolului Unul dintre pionii centrali ai sistemului de armament al Rusiei a fost arestat sub acuzaţia de trădare

Unul dintre pionii centrali ai sistemului de armament al Rusiei a fost arestat sub acuzaţia de trădare

Persoana reţinută este Alexander Kuranov, specialist în tehnologie hipersonică. Kuranov, care era şi şeful facilităţii, este considerat ca fiind o piesă importantă în programul de dezvoltare al armelor hipersonice.

Rusia, ale cărei legături cu Occidentul au tins niveluri minime după anexarea Crimeei în 2014, a dezvoltat o serie de arme hipersonice în ultimii ani, pe care preşedintele Vladimir Putin le-a numit "fără egal", relatează Reuters.

Cazul Kuranov nu este primul de acest tip. O serie de oameni de ştiinţă, soldaţi şi oficiali ruşi au fost arestaţi pentru trădare în ultimii ani după ce au fost acuzaţi că au transmis materiale sensibile către ţări străine.

Criticii de la Kremlin spun că acuzaţiile sunt adesea nefondate şi nu pot fi examinate, deoarece sunt clasificate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici