Unul dintre românii arestaţi pentru violul comis la Roma susţine că este nevinovat

Karol Racz, unul dintre românii arestaţi la Roma după violarea unei adolescente italience, neagă implicarea incident, afirmând că în momentul agresiunii se afla într-o tabară de romi împreună cu nişte prieteni.

36 afișări
Imaginea articolului Unul dintre românii arestaţi pentru violul comis la Roma susţine că este nevinovat

Unul dintre românii arestaţi pentru violul comis la Roma susţine că este nevinovat (Imagine: Gândul)

Cei doi români vor fi audiaţi vineri, în penitenciarul Regina Coeli (Roma), de judecătorul pentru anchete preliminare Valerio Savio, care probabil va propune prelungirea arestării preventive. În cursul zilei de joi, procurorul Vincenzo Barba l-a interogat pe Karol Racz, 36 de ani, unul dintre cei doi suspecţi, relatează pagina online a agenţiei Adnkronos.

Suspectul a declarat că este nevinovat, afirmând că în seara în care a avut loc violul se afla în tabăra de romi Cesare Lombroso, în zona Torrevecchia, în compania unor prieteni.

Procurorul i-a explicat suspectului că celălalt român, Alexandru Isztoika Loyos, l-a indicat pe el coautor al violului. Racz a precizat că îl cunoaşte pe Loyos dintr-o tabără de romi şi că nu a avut nicio disensiune cu el, astfel că nu înţelege de ce îl acuză pe nedrept.

Procurorul l-a întrebat de ce a decis să plece la Livorno, iar Racz a răspuns că nişte prieteni îi oferiseră un loc de muncă acolo.

O adolescentă italiancă a fost violată la sfârşitul săptămânii trecute într-un parc din Roma, iar prietenul ei a fost agresat de doi bărbaţi. Victimele l-au recunoscut pe Alexandru Isztoika Loyos, pe pantalonii căruia au fost găsite şi urme de sânge.

Citeşte şi

Românii acuzaţi de viol la Roma sunt din Braşov

Doi români, reţinuţi în Italia în cazul violării unei tinere de 14 ani la Roma

Roma: O fată de 14 ani a fost violată, suspecţii fiind romi est-europeni

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici