UPDATE 36 de persoane au murit în incendiul dintr-un club de noapte din Statele Unite

Bilanţul incendiului produs sâmbătă la un club de noapte din California în care se desfăşura un concert a ajuns la 36 de morţi, iar autorităţile se aşteaptă să crească, relatează site-ul agenţiei Associated Press.

1993 afișări
Imaginea articolului UPDATE 36 de persoane au murit în incendiul dintr-un club de noapte din Statele Unite

Cel puţin 33 de persoane au murit în incendiul dintr-un club de noapte din Statele Unite; 70% din clădire urmează să fie cercetată - FOTO/VIDEO

UPDATE

Unsprezece cadavre au fost deja identificate pe baza testelor ADN, iar procedurile de identificare continuă.

Incendiul a izbucnit în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă (sâmbătă la prânz, ora României) în cursul unui concert desfăşurat la o petrecere, în comitatul Oakland, la periferia oraşului San Francisco.
Incendiul a avut loc în timpul unui concert al trupei Golden Donna, un eveniment la care participau zeci de persoane.

Pompierii au stabilit că sala de concerte a clubului nu avea dispozitive automate pentru depistarea şi stingerea incendiilor.

Ştirea Iniţială

Cel puţin 33 de persoane şi-au pierdut viaţa, în urma unui incendiu produs sâmbătă la un concert desfăşurat într-un club de noapte din statul american California, au anunţat autorităţile, care au precizat că numărul victimelor ar putea să crească, mai ales că 70% din clădire urmează să fie cercetată.

Poliţia din Comitatul Alameda a anunţat că echipajele de salvare au recuperat până în acest moment 33 de cadavre din clădirea distrusă complet în urma incendiului. Ray Kelly, un oficial al poliţiei, a afirmat că în clădire se aflau între 50 şi 100 de persoane, însă multe dintre persoanele iniţial considerate dispărute au fost găsite şi sunt tefere.

De asemenea, Kelly a precizat că aproximativ 30% din clădire a fost cercetată până în acest moment.

O imagine oferită de Google Maps arată sala de concerte înainte de a fi izbucnit incendiul.

În jur de 40 de persoane s-au strâns, sâmbătă, la capela din Oakland, pentru a se ruga după tragedia de la periferia oraşului San Francisco. Organizatorii au aprins şi lumânări, spunând că flăcările aduc doar durere şi distrugere, însă, acum, acestea vor fi ”simbol al bunătăţii şi păcii”.

Incendiul a izbucnit în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă (sâmbătă la prânz, ora României) în cursul unui concert desfăşurat la o petrecere, în comitatul Oakland, la periferia oraşului San Francisco.

Incendiul a avut loc în timpul unui concert al trupei Golden Donna, un eveniment la care participau circa 50 de persoane, potrivit postului KTVU-TV. Pompierii au stabilit că sala de concerte a clubului nu avea dispozitive automate pentru depistarea şi stingerea incendiilor.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici