Uraganul Emilia ar putea deveni de categoria a 4-a în Oceanul Pacific

Emilia a devenit un "uragan puternic" în Oceanul Pacific luni după-amiază şi s-ar putea intensifica marţi, transformându-se într-un uragan de categoria a 4-a, potrivit meteorologilor.

240 afișări
Imaginea articolului Uraganul Emilia ar putea deveni de categoria a 4-a în Oceanul Pacific

Uraganul Emilia ar putea deveni de categoria a 4-a în Oceanul Pacific (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Uraganul Emilia se îndreaptă spre vest-nord-vest în Oceanul Pacific de-a lungul coastei Mexicului, fiind caracterizat de rafale de vânt cu viteze de până la 193 de kilometri pe oră, fără a ameninţa însă zonele de uscat, potrivit Centrului Naţional pentru Uragane din Miami, relatează CNN.

Luni noapte, Emilia se afla la aproximativ 1.000 de kilometri sud-sud-vest de coasta de sud a regiunii Baja California din Mexic şi se îndrepta spre vest-nord-vest cu o viteză de 22 de kilometri pe oră, potrivit meteorologilor.

Nu au fost emise alerte sau avertizări şi nu există indicii cum că uraganul s-ar apropia de uscat, prognoza indicând că acesta ar putea deveni de categoria a 4-a, cu rafale de vânt cu viteze de peste 209 kilometri pe oră.

În vest, uraganul Daniel ar urma să scadă în intensitate transformându-se în furtună tropicală marţi, după ce luni noaptea rafelele de vânt atingeau 120 de kilometri pe oră şi se afla la circa 2.470 de kilometri est de Hilo (statul Hawaii). Nici acesta nu părea să amineniţe uscatul, potrivit meteorologilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici