Uraganul Ike a ucis 30 de persoane în Texas

Numărul de morţi în urma trecerii uraganului Ike în statul american Texas se ridică la 30, potrivit unui oficial local.

73 afișări
Imaginea articolului Uraganul Ike a ucis 30 de persoane în Texas

Uraganul Ike a ucis 30 de persoane în Texas (Imagine: Mediafax/AFP)

Conform postului local KTRK, care citează oficiali, 20 de persoane au murit în Galveston şi Brazoria, zone afectate de uraganul Ike sâmbătă. În regiunea Harris, medicii au confirmat moartea altor zece persoane din cauza uraganului.

Preşedintele american George W. Bush a survolat zona şi a promis ajutoare federale pentru milioane de persoane afectate. "Este o situaţie gravă în regiunea de coastă", a declarat George W. Bush în Houston.

Oficialii au declarat că între 250 şi 300 de persoane au rămas izolate în peninsula Bolivar, unde Ike a afectat numeroase case de vacanţă.

În Galveston, autorităţile au avertizat cu privire la riscul unei crize în domeniul sănătăţii, din cauza lipsei apei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici